Inhoudelijk verslag van de Dag van de Internal Auditor 2024: Artificial Intelligence

iia

Op dinsdag 9 april 2024 organiseerde IIA Nederland samen met haar partners de eerste editie van de Dag van de internal auditor. Een nieuw en uniek initiatief, waarbij de deelnemers samen aan de slag gingen en in kaart brachten welke implicaties de ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence hebben voor het auditvakgebied. Een verslag.

Auteur: Nick Bartman CIA CISA CFE

Op dinsdag 9 april 2024 organiseerde IIA Nederland samen met haar partners de eerste editie van de Dag van de internal auditor. Een nieuw en uniek initiatief, waarbij de deelnemers samen aan de slag gingen en in kaart brachten welke implicaties de ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence hebben voor het auditvakgebied.

De ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence (AI) hebben de afgelopen periode een vlucht genomen. Verschillende AI-instrumenten – zoals ChatGPT – zijn inmiddels vrij toegankelijk en worden op verschillende niveaus ingelijfd in de werkpraktijk. Toch is AI voor velen nog een onontgonnen gebied. De mogelijkheden lijken eindeloos, maar wat zijn nu eigenlijk de implicaties van al deze ontwikkelingen op ons vakgebied en welke acties moeten hieruit volgen? Tijdens de Dag van de internal auditor boog een groep van ruim negentig auditprofessionals zich over deze vragen langs de invalshoeken people, process en tooling.

Lees verder >>


Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

Gemeente Heemstede
3.895 - 5.621
Medior
Heemstede
Gemeente Bloemendaal
5.008 - 6.777
Medior
Overveen
Omgevingsdienst Haaglanden
Max. 6.072
Medior
Den Haag
Top vacature