IT-auditors en generatieve AI

IT Audit professional

En toen was daar opeens ChatGPT, een publiek toegankelijke online implementatie van generatieve AI met verbluffende resultaten. Vervolgens verscheen een heel scala aan diensten en producten, gebaseerd op generatieve AI. Deze alom als veelbelovend verwelkomde innovatie is de IT-Audit beroepsgroep natuurlijk niet ontgaan. Een verkennende round table met zeven auditorganisaties geeft de stand van zaken.

En toen was daar opeens ChatGPT, een publiek toegankelijke online implementatie van generatieve AI met verbluffende resultaten. Vervolgens verscheen een heel scala aan diensten en producten, gebaseerd op generatieve AI. Deze alom als veelbelovend verwelkomde innovatie is de IT-Audit beroepsgroep natuurlijk niet ontgaan. Uit een verkennende round table met zeven auditorganisaties georganiseerd door de kennisgroep Innovatie blijkt dat deze innovatie wordt opgepakt.

Auteurs: Amanda Feuerberg en Thomas Wijsman

Om te beginnen vatten we in onderstaand tekstkader samen wat de round table heeft opgeleverd. Vervolgens beschrijven we onze vraagstelling en de opzet van de round table. Daarna kleuren we het samenvattende beeld in met een overzicht van de belangrijkste goede praktijken die tijdens de round table zijn genoemd. Dan volgen een overzicht van veelbelovende use cases die zijn ingebracht en een drietal dilemma’s dat uit de discussies naar voren kwam. We eindigen met een slotwoord.


Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

Gemeente Heemstede
3.895 - 5.621
Medior
Heemstede
Gemeente Bloemendaal
5.008 - 6.777
Medior
Overveen
Omgevingsdienst Haaglanden
Max. 6.072
Medior
Den Haag
Top vacature