'Uitgangspunt was om onze legacy achter ons te laten'

partner Newtone

De integratie van drie mkb-accountantskantoren tot fusiekantoor Newtone is in volle gang. De kersverse top-10-speler heeft zelfs een pro forma jaarverslag uitgebracht. Ceo Stephan Seijkens en cfo Rob Becx over hoe je drie kantoren samenbrengt, de merknaam, de rol van private-equity-investeerder Avedon, de governance en de vennootschappelijke structuur.

door Wilbert Geijtenbeek

Newtone is ontstaan uit een vehikel dat in december 2022 het Limburgse kantoor Koenen en Co overnam en vervolgens in juli 2023 met het Noord-Brabantse HLB WVDB fuseerde. In november acquireerde het tevens het Randstedelijke PKF Wallast. In april van dit jaar werd de nieuwe merknaam Newtone bekendgemaakt.

Hoe staat het inmiddels met de integratie van deze drie kantoren?
Stephan Seijkens: "Actueel is de afronding van integratie van de controlepraktijk. De drie Wta-vergunningen die we hadden, zijn vanaf deze maand op één vergunning overgegaan. De keuze voor de voortzetting van de Wta-vergunning van HLB WVDB is gedreven door de bestaande kwaliteitsafspraken en de IT-systemen van die vennootschap. We hebben aan de voorkant keuzes gemaakt op basis van kwaliteit. De accountants in de controlepraktijk werken vanaf deze maand volgens de nieuwe werkwijze."

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

de Volksbank
4.715 - 7.253
Medior
Utrecht
EY
Marktconform
Senior
Amsterdam
EY
Marktconform
Senior
Rotterdam